Pěstování zeleniny

Otické zelíV současné době se zelenina pěstuje na cca 150 ha a mezi prioritní plodiny patří:

  • hlávkové zelí (bílé, červené)
  • červená řepa

Hlávkové zelí (bílé, červené) putuje z pole buď přímo k odběratelům (velkoobchody ovoce a zeleniny, obchodní řetězce) a nebo se u nás dále zpracovává jako:

  • OTICKÉ KYSANÉ ZELÍ
  • OTICKÉ KYSANÉ ZELÍ ČERVENÉ
  • ŠŤÁVA Z OTICKÉHO KYSANÉHO ZELÍ


Kysané zelí má v Oticích dlouholetou tradici, první zmínky v kronikách uvádějí výrobu kysaného zelí již v roce 1886. Od tohoto data se v Oticích kysané zelí vyrábí bez přerušení. Zelárna prošla v roce 2004 a 2009 velkou rekonstrukcí jak stavebně, tak po stránce technologie, která byla vyrobena z nerezové oceli. Provoz a navazující termosklad s kapacitou 60 t baleného kysaného zelí splňuje kritéria, která se kladou na výrobu bezpečných potravin.

CENÍK